Gå til hovedindhold

Blanketmotoren

Værdi for myndigheden

Med Erhvervsstyrelsens Blanketmotor kan myndighederne nemt og billigt digitalisere blanketter, som der ellers ikke ville være en business case i at digitalisere. Det er et krav i digitaliseringsstrategien at al indberetning og anden selvbetjening skal være digital. Mange myndigheder er nu i fuld gang med at få deres portefølje af papirblanketter lagt over i Blanketmotoren.

Blanketmotor er en web-baseret løsning, hvor du kan oprette digitale blanketter på egen hånd, uden at kende til kodning og webservere. Blanketterne udvikles i det Det Fælles Designsystem og med tekniske kompetencer kan Blanketmotor endda integreres til bagvedliggende systemer og arbejdsgange. Dermed er Blanketmotor et redskab til hurtig opsætning af brugervenlig og tilgængelig frontend, men også et værktøj, der kan knyttes til eksisterende webservices og databaser via bl.a. XML. Blanketmotor leverer som standard indsendte blanketter i et læsevenligt pdf-format.

Værdi for virksomheden

Blanketmotors selvbetjeningsløsninger fremstår i et moderne og brugertestet udseende, der matcher Virks krav til offentlige indberetningsløsninger. Dermed er medarbejdere i virksomhederne bekendte med løsningens struktur og design, og de er automatisk logget ind, hvis de har indberettet andet på Virk.

Hvordan
Virk stiller Blanketmotor til rådighed for andre myndigheder efter dialog med Virks myndighedsteam og ved underskrivelse af aftalegrundlaget. Aftalegrundlaget kan rekvireres ved at skrive til

Brugere af Blanketmotor har adgang til en Wikipedia dedikeret til Blanketmotoren, hvor de kan finde viden og tricks til at designe gode og brugervenlige blanketter og en gruppe på Yammer til at have dialog om fælles udvikling af nye funktionaliter til Blanketmotor. Brugerne af Blanketmotor deltager i også et Change Advisory Board for at drøfte udvikling af servicen.

Adgang og vejledning

Du får adgang til blanketmotoren med din NemID medarbejdersignatur, når du er blevet oprettet som bruger. Læs mere og find svar i Blanketmotorens Wikipedia.

På Virk

Når du skal have en digital løsning fra Blanketmotor på Virk så skal du følge den sammen proces som ved integration af andre digitale løsninger. Du skal fremsende en udfylde Udfyld oversigt over løsninger (del I) og oversigt over løsninger (del II). Du kan læse mere om forløbet under Myndighedernes forarbejde.