Gå til hovedindhold

Virk Blanketmotor

Værdi for myndigheden

Med Virks Blanketmotor kan myndighederne nemt og billigt digitalisere blanketter, som der ellers ikke ville være en business case i at digitalisere. Det er et krav i digitaliseringsstrategien at al indberetning og anden selvbetjening skal være digital. Mange myndigheder er nu i fuld gang med at få deres portefølje af papirblanketter lagt over i Virks Blanketmotor.

Blanketmotor er en web-baseret løsning, hvor du kan oprette elektroniske blanketter på egen hånd, uden at kende til kodning og webservere. Blanketterne er født i fællesoffentligt design og med tekniske kompetencer kan Blanketmotor endda integreres til bagvedliggende systemer og arbejdsgange. Dermed er Blanketmotor et redskab til hurtig opsætning af brugervenlig front-end, men også et værktøj, der kan knyttes til eksisterende webservices og databaser via bl.a. XML. Blanketmotor leverer som standard indsendte blanketter i et læsevenligt pdf-format.

Værdi for virksomheden

Blanketmotors selvbetjeningsløsninger fremstår i et moderne og brugertestet udseende, der matcher Virks krav til offentlige indberetningsløsninger. Dermed er medarbejdere i virksomhederne bekendte med løsningens struktur og design, og de er automatisk logget ind, hvis de har indberettet andet på Virk.

Hvordan
Virk stiller Blanketmotor til rådighed for andre myndigheder efter dialog med Virks myndighedsteam og ved underskrivelse af aftalegrundlaget.

Office document fileAftalegrundlag

Brugere af Blanketmotor har en gruppe på digitalisér.dk til at dele viden og tricks til at designe gode og brugervenlige blanketter og til at have dialog om fælles udvikling af nye funktionaliter til Blanketmotor. Brugerne af Blanketmotor deltager i også et Change Advisory Board for at drøfte udvikling af servicen.

Adgang og vejledning

Du får adgang til blanketmotoren med din NemID medarbejdersignatur, når du er blevet oprettet som bruger. Læs mere og find link til motoren i vejledningen.

PDF fileVejledning Blanketmotor

På Virk

Når du skal have en digital løsning fra Blanketmotor på Virk så skal du følge den sammen proces som ved integration af andre digitale løsninger. Du skal fremsende en integrationsaftale til godkendelse hos Virks myndighedsteam. Der er dog udarbejdet en forsimplet integrationsaftale for løsninger udarbejdet vha. Blanketmotor, fordi vi allerede har information om disse løsningers design og login.

Office document fileIntegrationsaftale Blanketmotor