Gå til hovedindhold

Mit virk >

Persondata på Virk

Her finder du vejledning til, hvordan du informerer om indsamling af persondata i forbindelse med selvbetjening på Virk.

Ifølge persondatadirektivet (GDPR) skal brugerne informeres om en række oplysninger, inden de går i gang med at indberette. Denne information skal ligge på introsiden på Virk for at opnå synlighed uden at forstyrre. Der ligger ingen information om persondata på introsiden, før I har oprettet siden i DIA.

Information om persondata i DIA

  • Til hver introside findes en standardskabelon, som skal udfyldes med data der er specifik for den enkelte selvbetjening
  • Skabelonen tager udgangspunkt i en skabelon fra Datatilsynet
  • Teksterne kan redigeres. Vi anbefaler, at I så vidt muligt anvender standardteksten
  • Der er vejledning indarbejdet i hårde paranteser i standardteksten

PDF fileParadime for oplysninger om persondata på Virk

 

Sådan udfylder du persondata

Du skal være oprettet som bruger i DIA med ret til at redigere introside:

  • Log på DIA og klik på Introsider - du ser en liste med mydighedens introsider (selvbetjeninger)
  • Klik på Persondata under den introside du vil arbejde med
     

    Klik på persondata

  • Udfyld felter - læs vejledningen der ligger i teksten i felterne
  • Felter, der ikke skal vises, markeres
     

    Skjul dette felt

  • Klik på Gem for at gemme indhold
  • Klik på Prod (eller TEST)
     

    Klik på PROD

  • Publicer Introsiden.
  • Fanen Persondata vil nu være synlig med det redigerede indhold på introsiden.
Print Facebook LinkedIn Twitter Mail Facebook LinkedIn Twitter Mail If you share the content, the provider of the service will set one or more cookies on your computer.